Thursday, June 25, 2009

Άννα Βίσση: "Δε φτάνουμε ποτέ το απόλυτο!" - Συνέντευξη Άννας στις Ανατροπές

Η απόλυτη σταρ στη Σαλαμίνα. Η Άννα Βίσση είναι αναμφισβήτητα το μεγάλο όνομα των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού στο νησί. Ίσως γιατί είναι η μόνη συναυλία που θα δώσει στον Πειραιά; Ίσως γιατί δεν έχει ξανατραγουδήσει στη Σαλαμίνα. Ίσως γιατί κουβαλά πίσω της το μύθο και τα μουσική ιστορία 35 χρόνων; Γεγονός είναι πως η ανακοίνωση και μόνο του ονόματός της έχει προκαλέσει ήδη πυρετό στους απανταχού εντός και εκτός Σαλαμίνας θαυμαστές της, ενώ βροχή τηλεφωνημάτων δέχεται η διοίκηση του Αμπελακιακού, που διοργανώνει τη συναυλία, προκειμένου να προμηθευτούν εγκαίρως εισιτήρια.

Στις 16 Ιουλίου λοιπόν η Άννα Βίσση στο Ευριπίδειο Θέατρο. Κάπου μεταξύ των συναυλιών της, που ήδη έχουν αρχίσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κάπου ανάμεσα σ΄ ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα, βρήκαμε για λίγο την πιο πολυσυζητημένη ελληνίδα σταρ και εξασφαλίσαμε μια αποκλειστική συνέντευξη για τους αναγνώστες της εφημερίδας μας.

Από το Θεοδωράκη στον Καρβέλα, από τη «Μεθυσμένη Πολιτεία» στο «Δώδεκα» κι από τους «Δαίμονες» στη «Μάλα» και τώρα στο «Απαγορευμένο», που αισθάνομαι πως για ακόμη μια φορά σηματοδοτεί κάτι νέο στην καριέρα σας. Έχετε αποδείξει ότι σας αρέσει να ρισκάρετε και να πέφτετε στα βαθιά. Τι συμβαίνει τελικά; Θεωρείτε κάποια στιγμή πως ό,τι είχατε να δώσετε σ΄ ένα είδος το δώσατε και «πάμε γι΄ άλλα» ή είναι θέμα εξέλιξης του καλλιτέχνη; Και δεν μπορεί αυτή η εξέλιξη να γίνει μέσα απ΄ αυτά που τον έχουμε συνηθίσει πράγμα που, ενδεχομένως, θα αποτελούσε και για τον ίδιο πιο ‘ασφαλή’ δρόμο;

Δεν νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για ασφαλείς δρόμους και εικόνες στις οποίες με έχετε συνηθίσει μετά από μία πορεία 35 χρόνων. Οποιοσδήποτε καλλιτέχνης έχει μία τέτοια διάρκεια, έχει και την αντίστοιχη ποικιλία συνεργασιών. Από μικρό κοριτσάκι εξελίσσομαι ανάλογα με τις εποχές και τις τάσεις τους και αυτό που σίγουρα αποφεύγω σαν άνθρωπος στα πάντα είναι να μένω στάσιμη ή κολλημένη στο παρελθόν.

Αλήθεια, η «απόλυτη σταρ» ένιωσε ποτέ ότι έχει φτάσει το …απόλυτο στη δουλειά της;

Το “απόλυτη”, το οποίο έχει καταλήξει και το καινούργιο μου παρατσούκλι μετά το “θεά” και άλλα διθυραμβικά, μού το έχει “απονείμει” το κοινό που με αγαπάει. Αυτή η “απόλυτη” αγάπη είναι πάρα πολύ σημαντική για μένα, όμως θεωρώ ότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος να λέει πως έχει φτάσει το απόλυτο στη δουλειά του γιατί είναι σαν να αποδέχεται ότι δεν μπορεί να εξελιχτεί…

Μέσα στο Μάιο είχαμε το φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Γι΄ άλλους ευκαιρία για μουσική πανευρωπαϊκή συνάντηση γι΄ άλλους πανηγυράκι εύκολων και εύπεπτων ρυθμών. Σεις έχετε πολλές εμπειρίες από Γιουροβίζιον, η τελευταία μάλιστα πρόσφατα. Φέτος είχαμε τη δεύτερη μέσα σε μια πενταετία συμμετοχή του Σάκη Ρουβά αλλά είχαμε και την εμφάνιση της Πατρίσια Κάας. Θεωρείτε τελικά πως η συγκεκριμένη διοργάνωση βοηθά ή κάνει ζημιά σ΄ ένα φτασμένο καλλιτέχνη, ιδιαίτερα όταν, όπως στις παραπάνω περιπτώσεις τα πράγματα έδειξαν, μόνο το μεγάλο όνομα δεν αρκεί πάντα;

Έχω πάει τρεις φορές στη Eurovision και κάθε φορά ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία. Η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός με ειδικό ταμπεραμέντο και δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ποιους βοηθά ή ποιους ζημιώνει. Εγώ δέχθηκα να συμμετέχω στη Eurovision κυρίως διότι ήταν η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός γινόταν στην Ελλάδα. Αυτό το σκεπτικό έχουν και οι φτασμένοι καλλιτέχνες που δέχονται να διαγωνιστούν. Η Eurovision αφορά κυρίως νέα ταλέντα, όπως τότε ήταν οι Abba, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί που βρέθηκαν διαμέσου του διαγωνισμού στα ουράνια.

Η σχέση σας με την πολιτική ποια είναι; Πολλοί ξένοι συνάδελφοί σας δραστηριοποιούνται πια έντονα τα τελευταία χρόνια και δανείζουν τη φωνή τους σε πρωτοβουλίες με στόχο την εξάλειψη της πείνας ή την προστασία του περιβάλλοντος. Σκέφτεστε να συμμετέχετε σε κάτι αντίστοιχο;

Αν γίνει κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας πολύ ευχαρίστως και θα μπορούσα να συνεισφέρω ουσιαστικά.

Μετά τα τελευταία ανοίγματά σας με συναυλίες και ηχογραφήσεις άλμπουμ στο εξωτερικό – και μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν κάποια τραγούδια σας έφτασαν στα ξένα top –υπάρχει περίπτωση η Άννα Βίσση να φύγει από την Ελλάδα; Γιατί τις αλλαγές τις έχετε στο αίμα σας…

Ανά καιρούς περνούσα πάντα μεγάλα διαστήματα στο εξωτερικό, ώστε να επαναφορτίζω τις μπαταρίες μου με τους δικούς μου ρυθμούς, όμως η βάση μου ήταν και θα είναι πάντα στην Ελλάδα. Το Los Angeles είναι το αγαπημένο μου μέρος γιατί συνδυάζει τα καλά της χώρας μας με τα καλά της Αμερικής και εκεί αισθάνομαι πραγματικά ελεύθερη. Η αλλαγή ‘βάσης’ με ξεκουράζει ώστε να βλέπω τα πράγματα πιο αποστασιοποιημένα. Φέτος μου δόθηκε η δυνατότητα να συνεργαστώ με καταξιωμένους ανθρώπους από το χώρο της διεθνούς μουσικής όπως ο Patrick Leonard που έχει γράψει για τη Madonna και o Glen Ballard. Οι συνεργασίες προέκυψαν μετά από σκληρή δουλειά και ψάξιμο. Το χρωστούσα στον εαυτό μου αυτό. Δουλεύω πια σε ένα άλλο επίπεδο με μία ομάδα που έχω επιλέξει και θεωρώ “απόσταγμα” ποιότητας. Στο «Απαγορευμένο», που είναι και εξελίσσεται σε όλο και πιο λατρεμένο, λειτούργησε τέλεια η σύμπραξη μία γυναικοπαρέας με ξεχωριστές και πικάντικες προσωπικότητες..

Πείτε μας, γι΄ αυτό το καλοκαίρι θα δώσετε συναυλίες εντός των ελληνικών τειχών; Και πότε θα σας δούμε στη Σαλαμίνα;

Η καλοκαιρινή μου περιοδεία ξεκινά δυναμικά από την Αθήνα, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων.. Έχω τρομερή όρεξη και ενέργεια γι΄ αυτό το tour, που θα είναι το καλύτερο που έχω κάνει ποτέ! Θα περάσω το καλοκαίρι με τους Έλληνες δίνοντάς τους τον καλύτερό μου εαυτό. Την Πέμπτη 16 Ιουλίου σας περιμένω όλους στη Σαλαμίνα!

http://www.anatropes.gr/new/

2 comments:

Anad said...

polu wraia i sinenefki tis opws panta !omorfo einai enas anthrwpos na einai eilikirinis k na ekfrazete,auto simainei na zeis tin zwi elefthera,xwris fovous !

Anad said...

polu wraia i sinenefki tis opws panta !omorfo einai enas anthrwpos na einai eilikirinis k na ekfrazete,auto simainei na zeis tin zwi elefthera,xwris fovous !