Tuesday, October 13, 2009

Μαριώ - «Γιατί να μην τραγουδήσω ρεμπέτικο στη Βίσση;»

Anna Vissi - Mario
ΜΑΡΙΩ
«Γιατί να μην τραγουδήσω ρεμπέτικο στη Βίσση;»

Ρεμπέτισσα από κούνια η Μαριώ συμπληρώνει μισό αιώνα στο πάλκοτραγουδά από τα 13 της.
Στις φλέβες της κυλάει το ρεμπέτικο τραγούδι και οι αμανέδες. Αυτό γνώρισε από παιδί ακούγοντας στην ταβέρνα της «Βασίλως» τη Ρόζα Εσκενάζυ να τραγουδά «Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά». Και παρότι για δύο χρόνια έκανε πιάνο, τα παράτησε και ασχολήθηκε με το ακορντεόν και το τραγούδι. Ο πατέρας της Θανάσης Σταματίου, σπουδαίος ντράμερ της εποχής, δεν ήθελε η 13χρονη κορούλα του να τραγουδά ρεμπέτικα. Ακόμη θυμάται η Μαριώ το πρώτο ξύλο που έφαγε από τον πατέρα της επειδή είχε... ξεχαστεί στην αυλή της ταβέρνας ακούγοντας τη Ρόζα.

ΙΝFΟ
Η Μαριώ θα εμφανίζεται στο «Αθηνών Αρένα» με την Άννα Βίσση

«Να φέρουμε κοντά τη νεολαία»

Μα είναι δυνατόν η Μαριώ να τραγουδήσει με την Άννα Βίσση; Ήταν η αντίδραση αρκετών στο άκουσμα αυτής της είδησης. «Περίμενα αυτή την αντίδραση. Μπορεί από μέσα μου να πέρασε αρχικά αρνητικά, αλλά θέλω να απευθύνομαι στη νεολαία και στις νεώτερες γενιές», απαντά η Μαριώ.

Στο «Αθηνών Αρένα» η Μαριώ με τον μπουζουξή Δημήτρη Λίβανο («τον θέλω για να δώσω το χρώμα και το ύφος που αξίζει στο ρεμπέτικο τραγούδι») θα ανοίγει το δικό της πρόγραμμα με το «Κάτι ήπιε ο Θεός» του Χοντρονάκου και θα τραγουδάει δυο- τρία λαϊκά με την Άννα Βίσση. «Πιστεύω ότι θα τα βρούμε με τη Βίσση», λέει.

Στο ρεμπέτικο δεν ταιριάζουν οι μεγάλοι χώροι, αλλά για τη Μαριώ η εμφάνιση στο «Αθηνών Αρένα»- έστω για μισή ώρα- είναι ένα στοίχημα. «Να δούμε η νεολαία πώς αντιδρά στο ρεμπέτικο, πώς θα το αποδεχθεί. Ελπίζω η νεολαία μας να μη μένει μόνο στην ποπ. Να μην αποξενώνουμε τα παιδιά από τη λαϊκή μας παράδοση. Να φέρουμε κοντά τη νεολαία».

tanea.gr

2 comments:

Anonymous said...

i mario ine katapliktiki epi skinis. aksia tin lene arxontisa tou rempetikou.

Anonymous said...

Ma einai kai arxontissa kai stin psyxi. Tha sas syneparei olous osous ti deite kai tin akousete apo konta. Eixa tin tyxi dyo fores. Tairiazei pio poly ki apo oti fantazetai me ti Vissi. tha to deite! Bravo tis pou tolmise na paei KONTRA..!