Thursday, September 22, 2011

Εκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στην Άννα Βίσση!

Μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής, αφιερωμένη στην Άννα Βίσση, ανοίγει τις πύλες της αυτή τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου στη Gallery Topaz, στη Λάρνακα.

Πληροφορίες για την έκθεση

Ημερομηνίες: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου - Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Χώρος: Gallery Topaz (Σπυρίδωνος Τρικούπη 9Α, Λάρνακα)

Ώρες λειτουργίας: Opening στις 26/09 στις 20:00 και από 27/09-30/09 στις 10:00-13:00 & 15:00-20:00

Η 27χρονη ζωγράφος, μίλησε για την επικείμενη έκθεση, που αποτελεί το μεγάλο της όνειρο και φυσικά για την Άννα Βίσση, που είναι η πηγή της έμπνευσής της και έχει τη χαρά να γνωρίζει από το 2005:

"Αυτή είναι η πρώτη μου προσωπική έκθεση που κατάφερα να οργανώσω μετά από παρότρυνση φίλης να κυνηγήσω αυτό το όνειρο, ακόμα κι αν δεν έχω κανένα πτυχίο Τέχνης. Έκανα μια μικρή έρευνα πρώτα στην Ελλάδα αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι οι περισσότερες galleries εδώ δίνουν προτεραιότητα μόνο σε καταξιωμένους. Η Κύπρος από την άλλη συμβόλιζε για μένα την αρχή της αγαπημένης μου φωνής, της Άννας, οπότε σήμαινε για 'μένα περισσότερα να την κάνω εκεί.

Η έκθεση περιλαμβάνει 38 πορτραίτα που έχω ξεκινήσει να ζωγραφίζω από την αρχή του χρόνου και κάποια πιο πριν. Είναι κυρίως πρόσωπα, τα περισσότερα διάσημα, ζωγραφισμένα με μολύβια και χρωματιστές ξυλομπογιές, τα μόνα υλικά που χρησιμοποιώ. Μόνο ένα από αυτά είναι τοπίο και ο λόγος είναι ότι τα πρόσωπα μου φαίνονταν πάντα πιο ενδιαφέροντα από τα τοπία. Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο να καταφέρεις να περάσεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις κάποιου από το να αποτυπώσεις απλώς τα χρώματα μιας θάλασσας ή ενός βουνού.

Τα 18 από αυτά τα πορτραίτα θα είναι της Άννας και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ίδια είναι το χαλί έμπνευσης σχεδόν σε ό,τι δημιουργώ είτε με τη ζωγραφική, είτε με το γράψιμο (στο οποίο πάντα της άρεσε ο τρόπος έκφρασης μου). Αλλά πολύ περισσότερο ήταν η αφορμή να ζωγραφίσω έπειτα από αρκετά χρόνια που είχα πάψει, επειδή πέρυσι σκέφτηκα να της κάνω δώρο μια συλλογή πορτραίτων που να συμβολίζουν τα χρόνια της καριέρας της (36). Αυτό έφερε πάλι τη ζωγραφική στη ζωή μου και αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο με έκανε καλύτερη. Οπότε ουσιαστικά της οφείλω αυτό το ταξίδι ως εδώ. Επίσης ό,τι άλλο και να ζωγραφίζω μόνο σε εκείνη βρίσκω τόσο ενδιαφέρον στην κάθε έκφραση, λες και κάθε φορά που την μελετάω για κάποιο πορτραίτο ανακαλύπτω κι άλλες πτυχές του εαυτού της. Γι αυτό νομίζω ότι δεν θα πάψω ποτέ να τη ζωγραφίζω και θα ‘ναι πάντα η μεγαλύτερη έμπνευση μου.

Κάποια από αυτά τα πορτραίτα που θα είναι στην έκθεση η Άννα τα έχει δει μόνο από φωτογραφίες, που όμως την εντυπωσίασαν πάρα πολύ. Το να θαυμάζει κάτι δικό σου αυτός που θαυμάζεις εσύ είναι ίσως η μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να σου δοθεί για το μέλλον. Και μιας και ξέρει πριν από όλους γι αυτήν την έκθεση, εύχομαι το βλέμμα της να βρεθεί εκεί για να δει από κοντά τα χάρτινα δικά της βλέμματα που γέννησα εγώ…"

fannatics.gr

2 comments:

loucas said...

tragiko..

Anonymous said...

poli endiaferon, tha perasoume na riksoume mia matia :)

28/09 noris to apogevma lol