Monday, September 10, 2012

Η απάντηση της για το δημοσίευμα για τα εισοδήματα

Με ανακοίνωσή της η Δήμητρα Γαλάνη απαντά στο ρεπορτάζ των ''Νέων", το οποίο τεχνηέντως άφηνε να εντυπωθεί ότι η προσωπική φορολογική δήλωση της δημοφιλούς τραγουδίστριας αφορά στο σύνολο των εισοδημάτων της.

Η ανακοίνωση της κ. Γαλάνη έχει ως εξής:

Η κυρία Γαλάνη – για όσους όψιμα ενδιαφέρονται για την φορολογική της νομιμότητα – να διευκρινίσω πως εισπράττει νόμιμα –κυρίως- τα έσοδα της, μέσω της Εταιρείας Παραγωγής της, τα οποία και δηλώνει όπως οφείλει και για τα οποία φορολογείται όπως όλοι οι Έλληνες, ελέγχεται δε για αυτά, όπως λίγοι Έλληνες έως σήμερα. Κακόβουλα λοιπόν και εκ του πονηρού, εμφανίζεται η προσωπική και ατομική της δήλωση ως … το μοναδικό της έσοδο και άρα αναντίστοιχο των δραστηριοτήτων της. Και μάλιστα κατ’ επιλογήν, από όλα τα έτη των οικονομικών δραστηριοτήτων της μόνο τα πλέον αδρανή σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, τα οποία και αυτά παρουσιάζονται με ελλειπή στοιχεία, (μόνο από μία δραστηριότητα ενώ αποκρύπτονται τα κυρίως εισοδήματά της). Οι πηγές εσόδων της κυρίας Γαλάνη, είναι πολλές και διαφορετικές όσες και οι ιδιότητες της, ως συνθέτριας, τραγουδίστριας, παραγωγού, επιμελήτριας καλλιτεχνικών προγραμμάτων κλπ. Και αυτό είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές εδώ και χρόνια, όπως είναι γνωστό και στους εργοδότες της.  

Είναι άρα εξαιρετικά ύποπτοι και ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέγουν συγκεκριμένα ΜΜΕ να δημιουργήσουν εντυπώσεις και εντάσεις (και για την ιστορία: δεν είναι τυχαίο που αυτή η υπόθεση ξεκινά και πάλι από έντυπο το οποίο και στο παρελθόν -δεκαετία 80- είχε κάνει παρόμοια «εκστρατεία» εναντίον των Ελλήνων τραγουδιστών οι οποίοι με τη σειρά μας καταφύγαμε στα δικαστήρια και κερδίσαμε τη δίκη καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη εφημερίδα σε πρόστιμα χρηματικά και υποχρέωση να ανακαλέσει δημόσια). Αξίζει προσοχής επίσης ο τρόπος που προωθείται η θεμελίωση της εντύπωσης: μπερδεύονται επίτηδες καλλιτέχνες με διαφορετικές δραστηριότητες και ιδιότητες, συγκρίνονται ακίνητα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα χρόνια και ο τρόπος που επαγγέλλεται ο κάθε καλλιτέχνης, ενώ γίνεται μια επιλεκτική χρήση ονομάτων και αριθμών.

Βρισκόμαστε άραγε μπροστά σε ένα καινούργιο «κυνήγι μαγισσών» ή στην εφαρμογή του πολυχρησιμοποιημένου θρίλερ «δώστε αίμα στην αρένα», προκειμένου να απασχοληθεί ο κόσμος που υποφέρει και να περάσουν και άλλα επαχθή μέτρα ; Γιατί η προσπάθεια σπίλωσης προσώπων με αξιοπιστία και κύρος, η δημιουργία εμφυλιακού κλίματος και ο κιτρινισμός δεν είχαν ποτέ ούτε αθώες ούτε αγαθές προθέσεις. Και μάλιστα όταν στοχοποιούνται προσωπικότητες με δημόσιο κριτικό λόγο και άποψη. Μάλλον πάλι κάποιος ενοχλήθηκε.....

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ: Τα ακριβή στοιχεία των συνολικών εισοδημάτων του κάθε καλλιτέχνη/ δημοσίου προσώπου, ήταν πάντα στη διάθεση των φορολογικών αρχών οι οποίες ήλεγχαν και σαφώς θα συνεχίσουν να ελέγχουν και να διαπιστώνουν την αξιοπιστία του κάθε επαγγελματία. Ως εδώ λοιπόν

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος μου
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ

No comments: