Monday, October 29, 2012

Άννα Βίσση στο Κέντρο Αθηνών: Δείξε μας ποια έχει το θρόνο (και) της φετινής νύχτας! - athensmagazine.gr

 

Πέφτει, σηκώνεται, αποθεώνεται, φοράει πράσινα πουά, τραγουδάει Beatles και Καίτη Ντάλη και μας αποδεικνύει περίτρανα ότι ο μόνος της άξιος «αντίπαλος» είναι ο περσινός της εαυτός!


Δεν είναι ψέμα, ούτε δημοσιογραφικό τρίκ για να ανεβάσει την ομολογουμένως πεσμένη διάθεση του κόσμου να βγει. Η Άννα Βίσση έπεσε από τη σκηνή! Και μάλιστα ευτυχώς στάθηκε εξαιρετικά τυχερή γιατί όσοι είδατε το εν λόγω βίντεο-σοκ από την πρεμιέρα της Παρασκευής θα διαπιστώσατε πως δεν πρόκειται για ένα απλό γλίστρημα, αλλά για πτώση στο κενό! Ευτυχώς τέλος καλό - όλα καλά σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, μάλιστα η Άννα Βίσση ήθελε να επιστρέψει από την επόμενη κιόλας μέρα στο κοινό της, αλλά οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση ως τις 9/11 αλλά τελικά τι έγινε σ αυτή την περιβόητη πρεμιέρα της 26ης Οκτωβρίου;

Η Άννα Βίσση αποδεικνύει για άλλη μια χρονιά πόσο απόλυτη περφόρμερ είναι, δε διστάζει φέτος να επιστρατεύσει την έφηβη πόπ- λολίτα Demy, τους εκρηκτικούς My Excuse και τον βιρτουόζο λυράρη και μαντιναδόρο Νίκο Ζωιδάκη (εντελώς ετερόκλητο σχήμα ομολογουμένως) και να τους παντρέψει σε ένα υπερθέαμα με τίτλο Lav. Το σκηνικό έχει επιμεληθεί ο Μανώλης Παντελιδάκης σε concept της Μυρτώς Κοντοβα με κυριαρχο στοιχείο τον ερωτισμό και μια διάθεση Moulin Rouge με αλυσίδες, ακροβάτες, πολυελαίους, φωτιές, όλα σε μαυροκόκκινο φόντο που αποπνέει ιδιαίτερα ερωτική ατμόσφαιρα.

Το Κέντρο Αθηνών από νωρίς ήταν κατάμεστο με φαν της Αννας Βισση που έσπευσαν να τη δουν από κοντά για άλλη μια φορά.Το VIP bar έχει διαμορφωθεί σχεδόν να ακουμπάει τη σκηνή και αυτό μας αρέσει πολύ (το ποτό εδώ κοστίζει €15 αλλά η θέα είναι εντυπωσιακή)! Οι εκπλήξεις ξεκινούν γύρω στη 1.30 όταν διαπιστώνουμε οτι φέτος βγαίνει στη σκηνή πάνω σε δίμετρα διάφανα πλεξιγκλας! Καλύτερη από ποτέ, ξεκούραστη, λαμπερή, συνοδεύεται από χορευτές μας τραγουδάει το καινούριο της κομμάτι. Ο κόσμος παραλληρεί κι αυτό γιατί η Άννα Βίσση ξέρει να δίνει λίγο από την ύπαρξή της σε κάθε εμφάνιση και αυτό το εισπράττουμε χρόνια, πολλά χρόνια και της το ανταποδίδουμε με το πιο ζεστό  χειροκρότημα.

Βέβαια κατά τη γνώμη μου το πρόγραμμα στο LAV είναι εντελώς Mix n match και μάλιστα με κάπως ανορθόδοξο τρόπο: (Αναφορές στην Amy WInehouse, τους Beatles ακόμα και την Καίτη Ντάλη, στο λαικό έχει και λίγο από Βασίλη Καρρά) και γενικότερα η όλη προσπάθεια εντυπωσιασμού και καινοτομίας (χαρακτηριστικό της πρωτοπόρου Άννας) φέτος με κούρασε λίγο... Τη ήθελα πιο αφαιρετική σε αυτό το πρόγραμμα, έχει μια τεράστια φωνή, μια εντυπωσιακή σκηνική παρουσία που παρασύρει ακόμα και τον πιο δύσπιστο θεατή και ένα ρεπερτόριο - μαμούθ που δε φτάνουν 3 νύχτες για να μας πει ούτε τα highlights του. Μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να τα χωρέσει όλα μέσα σε μια βραδιά (και λύρα, και ποπ, και ροκ, και λαικό, και δικά της και παλιά και ντουέτα και μπαλέτα και ρακόμελα και φωτιές, ξυλοπόδαρα...). Είμαι σίγουρος ότι θα ξαναπάω στο Κέντρο Αθηνών γιατι μια τέτοια καλλιτέχνη δε τη χορταίνεις σε ένα μόνο βράδυ, όμως ελπίζω να έχει γίνει ένα μικρό shuffle και... redesign στο πρόγραμμα γιατί ενώ είναι πληρέστατο, μοιάζει να λείπει κάτι...
athensmagazine.gr
Αννα Βίσση LAV @ Κέντρο Αθηνών
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Πειραιώς 142 & Π.Ράλλη | Τηλ.210 3454108-210 3454888
Εισοδος με ποτό στο Bar €10, φιάλη €160/4 κομπλέ.

No comments: