Tuesday, May 28, 2013

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συναυλία στη Λάρνακα

Περισσότερα από 135 τόνοι τροφίμων συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ κατά τη διάρκεια της μεγάλης συναυλίας «Μαζί για τη Λάρνακα και το συνάνθρωπο» που πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη από χιλιάδες κόσμου παραλία των Φοινικούδων, με τη συμμετοχή μεγάλων Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών, με απώτερο στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τα κοινωνικά παντοπωλεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας...


Η συναυλία διοργανώθηκε από κοινού από το Δήμο Λάρνακας και τους Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας, Αραδίππου, Λευκάρων, Αθηαίνου, Λιβαδιών και Δρομολαξιάς – Μενεού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και τις Κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας. Από τις τέσσερις το απόγευμα ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στην παραλία των Φοινικούδων μεταφέροντας μεγάλες και μικρές σακούλες με τρόφιμα τα οποία και παρέδιδε στα 14 σημεία συλλογής τροφίμων.

Μια πρώτη εκτίμηση των διοργανωτών ανέβαζε μέχρι τις έντεκα το βράδυ τον κόσμο που παρακολούθησε τη συναυλία στις 30 χιλιάδες. Δεκάδες κόσμου συνέχισαν να μεταβαίνουν στη παραλία των Φοινικούδων μετά τα μεσάνυκτα αφού εκείνη την ώρα θα έβγαινε στη σκηνή για να τραγουδήσει η Αννα Βίσση.

Άνω των 700 εθελοντών, μαζί με εθελοντικές οργανώσεις, την Αστυνομία και την Πολιτική Αμυνα εργάστηκαν για τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης και με διάφορους τρόπους βοήθησαν στη διαλογή και τη συγκέντρωση των τροφίμων. Μέχρι τις δώδεκα τα μεσάνυκτα είχαν συγκεντρωθεί άνω των 135 τόνων τροφίμων, τα οποία μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητα της Εθνικής Φρουράς και με τη βοήθεια εθνοφρουρών σε αποθήκες στο Δήμο Αραδίππου, απ’ όπου θα διανεμηθούν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων και των Κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας.

Από τις έξι το απόγευμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τις χιλιάδες κόσμου διασκέδασαν 42 συνολικά γνωστοί και καταξιωμένοι Ελλαδίτες και Κύπριοι καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων η Αννα Βίσση, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Αντώνης Ρέμος, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Ευρυδίκη, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, η Στέλλα Γεωργιάδου, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, η Ραλλία Χριστίδου και ο Λούκας Γιώρκας.

Οι καλλιτέχνες έστειλαν μέσω των τραγουδιών τους μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον κυπριακό λαό, ενώ στις δηλώσεις τους οι πλείστοι αναφέρθηκαν στις δύσκολες ώρες που περνά τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα.

www.elita.com.cy

No comments: